Кількість
|
Вартість
|
||
|
Кокос білий питний шліфований, Drinking coconut
Молодой кокос - збирають через 6-7 місяців після цвітіння. Він має вигляд оболонки зеленого кольору, всередині у нього більша кісточка, яка містить в собі шар м'якоті і багато рідини, яка називається "кокосова вода". Бувають молоді кокоси зеленого і білого кольору. Це 2 види одного і того ж кокоса, вони відрізняяються тільки зовні: в білому кокосі зрізається зелена шкірка. За місткістю і смаковим властивостям вони абсолютно ідентичні.
Всередині кокос містить кокосову воду і м'якоть. М'якоть кокосу за структурою дуже ніжна, нагадує "пташине молоко", і неймовірно смачна. Смак соку різний майже в кожному кокосі, буває більш солодкий, або більше кисліший, в залежності від стадії зрілості кокоса. Від цього також залежить товщина і консистенція м'якоті. Чим молодший кокос, тим тонший і м'ягший шар м'якоті, тим кисліший сік. А чим спіліший кокос, тим товстіша і твердіша м'якоть і солодший сік. Зовні до відкриття кокосу неможливо визначити його зрілість.
Як відкрити кокос питний?
Відкривши кокос, сік випити, а м'якоть можна з'їсти, просто вишкрібаючи ложкою зі стінок.
Як зберігати питний кокос
Дуже важлива температура зберігання молодого кокосу: від +0⁰ до +5⁰. Це необхідна і головна умова для зберігання його свіжості і всіх смакових якостей.
Вода кокоса взагалі стерильна і є ідеальним напоєм для людини, в ній є всі необхідні електроліти, вона майже ідентична плазмі. Під час Другої світової війни солдатам на островах в Тихому океані після втрати крові вводили кокосову воду внутрішньовенно замість крапельниці, прямо із кокосу.
Користь кокоса питного
Молочко і м'якоть добре відновлюють сили і покращують зір. Кокосове молочко відмінно долає спрагу. М'якоть і олія кокосу, завдяки лауриновій кислоті (це основна жирна кислота, яка міститься в грудному молоці), нормалізує рівень холестирину в крові, допомагає організму під час грипу і простудних захворювань, захворювань жовчного міхура, має глистогінну, протимікробну, противірусні, ранозаживлюючу дію. Знижує ризик атеросклероза і інших захворювань серцево-судинної системи, а також онкологічних захворювань і дегенераційних процесів. Крім того, має репутацію сильного афродизіака і нормалізує репродуктивну систему.