Кількість
|
Вартість
|
||
|
Салат Радічіо, Radicchio salad
Радічіо – один із багатьох разновидів цикорію, або ще називають «італійський цикорій», виведений в XV столітті бельгійським агрономом, який експериментував з технологією бланшування. Суть процесу бланшування базується на тому, що рослини обмежують в світлі в період активної фази росту. За даною технологією із звичайного салатного цикорію виходить не тілько салат радічіо, але і фрізе.
Зовнішній вигляд радічіо відрізняється поєднанням темного і насиченого бордового кольору салатного листка з білими масивними прожилками по всьому діаметру. Смак здатний змінюватись в залежності від способу вживання продукту в їжу. Зазвичай його використовують в міксі зелених салатів. Гіркуватий горіховий присмак прекрасно підкреслює всі інградієнти готової страви. Однак, якщо салат піддати тепловій обробці, смак кінцевого продукту буде приємно солодким і пряним.
Цікаво те, що саме в Італії радічіо користується запаморочливою популярністю. Італійські селекціонери постійно покращують цей салат і виводять нові сорта.
Салат радічіо цінять в кулінарії не тілько за смак, але і за зовнішній вигляд. Найчастіше яскраве листя використовують в якості оригінальних салатників чи підставок для закусок. Вважається, що цей салат ідеально поєднується з цибулею, тміном чи часником. Жовто-зелені, світлі сорта радічіо краще використовувати в салатах, а ось темні і бордові підвиди відмінно подійдуть в якості горячої закуски чи гарніру до м'ясних страв.
Як зберігати: зберігати салат необхідно в холодильнику.
Корисні властивості: на теперішній час вже доведено, що радічіо позитивно впливає на серцево-судинну систему людину, а також очищує кров.