Кількість
|
Вартість
|
||
|
Салат Корн, Маш-салат, Сorn salad
Салат Корн, маш-салат ще називають «польовим», «салатом вівці» или «валеріанницею». Ніжні листки салату виділяються м'яким солодкувато-горіховим смаком, мають пряну, терпку нотку, яка не відразу розкривається.
Салат Корн є оригінальним компонентом багаточисленних салатів, так як, завдяки своїм високим смаковим якостям, гарно поєднується практично з будь-яким інградієнтом. Оливкова олія вважається найбільш вдалою для заправки цього салату, так як здатна особливо добре підкреслити вишуканий і оригінальний смак корну.
Як зберігати: зберігати необхідно в холодильнику – в пластиковому пакеті, поклавши всередину паперовий рушник. Рушик буде насичуватись вологою, яка виділятиметься листками, і салат зможе зберігатись до тижня.
Корисні властивості: салат в своєму складі має вітаміни А і Е, аскорбинову кислоту, залізо і флавоноїди, які призначені укріплювати капіляри і допомогати кращому засвоєнню вітамина С. На 100 грам цього салату приходиться половина щоденної норми вітаміну В9, який регулює процеси метаболізму і сприяє швидкому відновленню клітин. Мікроелементи, які знаходяться в складі салату Корн, укріплюють нервову систему, сприяють нормалізації обміну речовин, підвищенню рівня гемоглобіну в крові, зниженнню вмісту солей і артеріального тиску. Корн регулює водний обмін і стимулює вихід холестерину з організму. Цей вид салату рекомендують при ожирінні і діабеті.
В Стародавньому Римі і Стародавній Греції високо цінували Корн за тонізуючу, заспокійливу і ранозаживляючу властивість. При цьому салат вважався досить корисним для чоловіків, його приймали як ефективний афродизіак. Не зважаючи на його скромний вигляд, користь від Корна, який вважається дикоростучим бур'яном, величезна.