Кількість
|
Вартість
|
||
|
Перець гіркий Падрон, Padrone
Є багато різновидів гіркого перцю, всі вони відрізняються за формою, кольором, розміром і інтенсивністю гостроти. Як правило, червоний перець гостріший, ніж зелений перець. Чим менше і тонше чилі, тим гостріші вони. Речовина, яка надає перцю чилі пекучості, називається капсаїцин, і найбільшу кількість його можна знайти як раз в насінні і внутрішніх пластинках. Щоб зменшити гостроту, потрібно видалити насіння та пластини.
Як смакувати: підсмажений перець падрон слугує аперитивом, гарніром для рибних або м'ясних страв, а також використовується для приготування всіляких «емпанад» - пиріжків з начинкою.
Як зберігати: необхідно зберігати при температурі від 0 до +2 °С.
Корисні властивості: гіркий перець допомагає у виробленні ендорфінів, які, як відомо, приглушують біль і зменшують стрес. У невеликих кількостях гіркий перець допомагає поліпшити травлення, підвищити апетит.