Кількість
|
Вартість
|
||
|
Огірок, Сucumber
Огірки з'явилися понад 6 000 років тому. Родом цей овоч із тропічних і субтропічних районів Індії і Китаю, де він як і раніше росте в природних умовах.
Огірки на 95 відсотків із води і містять дуже мало білків, жирів і вуглеводів. Вони містять ферменти, які сприяють засвоєнню білків тваринного походження. Тому корисно поєднувати м'ясне блюдо з салатом із огірком.
Як смакувати: огірки активно використовуються в приготуванні їжі, додаючи їх до салатів, супів, різноманітних закусок і соусів. Їх також засолюють, консервують і маринують.
Крім вживання в їжу огірки використовують як сировину в косметичній промисловості.
Як зберігати: зберігати огірки необхідно в холодильнику.
Корисні властивості: свіжі огірки рекомендується включати в раціон людям, які страждають на захворювання серцево-судинної системи, печінки, нирок, ожиріння, метаболічного поліартриту, подагрі. Огірки покращують апетит, діють як жовчогінний, сечогінний і послаблюючий засіб. За кількістю лужних солей огірок поступається тільки чорній редьці. Ці солі нейтралізують кислотні сполуки, які містяться в багатьох харчових продуктах і порушують обмінні процеси, призводять до передчасного старіння, до відкладення кристалічних сполук (каменів) в печінці і нирках. Огірок є дуже хорошим джерелом йоду, притому таких його сполук, які легко засвоюються організмом.