Кількість
|
Вартість
|
||
|
Енокф, Enoki
Енокі - це дуже елегантні гриби, з крихітними капелюшками, розміром з головку шпильки, пофарбовані в білий і блідо-жовтий колір. Смак цього гриба дуже приємний, солодкий, майже фруктовий.
Як смакувати: Енокі додають до барбекю, запікання м'ясних та рибних страв, в салати, суші, роли, додають до запечених і смажених овочів. Готувати енокі простіше, ніж всі інші гриби. У них зрізають губчасту основу, гриби промивають під потоком води. Після цього їх можна вживати в їжу. Енокі вважаються їжею сироїдів, але все ж рекомендується термообробка теплою водою для полегшення засвоєння. Від надмірної термічної обробки вони стають жорсткими, тому до страви їх прийнято додавати в останню хвилину.
Як зберігати: необхідно зберігати в холодильнику.
Корисні властивості: Енокі містять полісахарид - фламмулін, якому вчені приписують протиракові властивості. Вони покращують травлення, запобігають розвитку онкологічних захворювань, вважаються дієтичним продуктом харчування. Нульовий рівень холестерину, низький рівень вуглеводів і високий білків сприяють схудненню. Гриби є джерелом калію, який допомагає знизити артеріальний тиск, корисний хворим з гіпертонією. Енокі містять селен, який є хорошим антиоксидантом. Гриби є джерелом вітамінів В, B2 і B3, допомагаючи при втомі і стресі. Вони насичені білком (більше 50%), кальцієм, залізом.