Кількість
|
Вартість
|
||
|
Бразильський горіх
Бразильський горіх - зерно, що добувається з плодів південноамериканського дерева Бертолет, що росте в незайманих лісах Амазонки. Подібно мигдалю, бразильський горіх, не є горіхом в прямому сенсі слова, а лише нагадує горіх смаком і ароматом.
Як смакувати: бразильський горіх використовується в їжу в сирому вигляді як власне горіх, а в підсмаженому і підсоленому вигляді - як снек (закуска). Широко застосовується в кулінарії, кондитерському виробництві і для отримання горіхового масла. При додаванні дрібно порізаного бразильського горіха салати і холодні страви набувають пікантний смак.
Як зберігати: зберігати горіх найкраще в прохолодному темному приміщенні в тарі, яка забезпечує достатню вентиляцію повітря.
Корисні властивості: бразильські горіхи приносять величезну користь для організму людини, заповнюючи недолік рідкісних вітамінів і мікроелементів. Наприклад, вміст селену в бразильських горіхах в 27 разів (в 100 грамах горіхів) перевищує добову норму споживання людини, тому не рекомендується вживати більше 2-4 горіхів на добу. Бразильський горіх підвищує імунітет, є профілактикою респіраторних захворювань, покращує стан кісткової тканини, покращує обмін речовин, благотворно впливає на шкіру і покращує травлення.