Кількість
|
Вартість
|
||
|
Бруква, Swede
В ящику 5кг.
Бруква - це гібрид ріпи і капусти. За формою вона нагадує буряк, але з світло-бузковою шкіркою зверху і білою внизу. М'якоть з легкою гірчинкою, за смаком схожа на ріпу.
Як смакувати: вживають в їжу брукву в свіжому вигляді, додавши до салатів, або відвареною на пару. А ще брукву добре додавати в тушковане м'ясо і фарширувати.
Як зберігати: оптимальна температура зберігання брукви від 0 до +1°C.
Корисні властивості: з точки зору вмісту аскорбінової кислоти, бруква займає перше місце серед коренеплодів. За цим показником вона значно перевершує помідори, ріпчасту цибулю і наближається до свіжої капусти, але багатша її мінералами і цукром. У той же час, вітамін С в брукві дуже стійкий при приготуванні і в процесі зберігання. І це не єдина цінність - вона містить вітаміни B1, B2, P, каротин (в брукві з жовтою м'якоттю), важливі мінеральні елементи для організму - калій, кальцій, фосфор, магній, залізо, а також пектинові речовини.
Бруква - низькокалорійний продукт: в ній тільки 35 кКал на 100 г. Дієтологи радять споживати його всім, хто слідкує за фігурою і дотримується збалансованого харчування.