Кількість
|
Вартість
|
||
|
Тархун, Эстрагон, Tarhun, Tarragon, Estragon
Тархун, або естрагон, є унікальною рослиною, тому що це єдина у своєму роді рослина роду полину, яка не має гіркого смаку в роті. Ця трава має досить різкий і гострий аромат, викликає сильну свіжість в роті.
У приготуванні використовується свіже і сушене листя тархуна, яке має легкий аромат анісу. Його додають як приправу до гарячих страв (бульйони, супи) і холодних окрошок, борщів, соусів, закусок, гарнірів до м'ясних, курячих, овочевих та яєчних страв, а також страв з морепродуктів.
У домашніх консерваціях пряність додають у маринади під час соління огірків, патисонів, кабачків, грибів, квашеної капусти, яблук і т. д. В харчовій промисловості естрагон застосовують у виробництві гірчиці, сирів, а також різних напоїв.
Як зберігати: свіжий естрагон слід загортати в перфорований вологий папір для випічки або покласти в поліетиленовий пакет з отворами, потім помістити в холодильник. Таким чином, рослина буде залишатися свіжою протягом 4-5 днів.
Корисні властивості: тархун має протизапальні і зміцнюючі властивості. Він здатний ідеально тонізувати ваше тіло, заряджаючи його необхідною енергією на весь день. Естрагон сприяє підвищенню апетиту людини, спрямований нормалізувати травлення. Слід сказати, що тархун впливає на організм виключно цілющим ефектом, тому що саме він є одним з найбільш ефективних засобів боротьби з глистами. Листя тархуна містить багато рутину, вітаміну С і ряд інших корисних сполук. Також тархун прекрасно допомагає при необхідності прийому сечогінного засобу. Його зелень рекомендують як помічника у зміцненні імунної системи, судинних стінок і при лікуванні набряків. Багато хто використовує такі настої, якщо вони хочуть заспокоїтися і виспатись.
Застосовуючи тархун, варто слідувати встановленому дозуванню. Оскільки він здатний здійснювати абортивну дію, його категорично заборонено приймати вагітним жінкам.