Кількість
|
Вартість
|
||
|
Рукола, rukkola, rocket
Біологічно рукола – це капуста, але її вживають, як салатну зелень чи прянощі.
В руколі містяться алкалоїди і флавоноїди, які надають рослині яскравий гірчично-горіховий смак і аромат.
В основному рукола використовується в салатах, а також як овочева добавка до м'ясних страв і пасти.
Як зберігати: зберігати при температурі від 4 С° до 8 С°.
Корисні властивості: ні один інший салат не впливає так позитивно на обмін речовин. Рукола - джерело вітаміну С і йоду, підвищує рівень гемоглобіну в крові, виводить холестерин і виконує тонізуючу дію на організм в цілому - справжній природний енергетик!
Відповідно до сучасних досліджень, біологічно активні речовини руколи корисно впливають на процес травлення і нервову систему, має відхаркуючу, лактогонну, діуретичну, антибактеріальну дію. Безперечна користь руколы помітна при включенні її до харчування людей з послабленим імунітетом, підвищеним рівнем цукру в крові і зниженим гемоглобіном. Також рекомендується їсти руколу для профілактики раку. Відомо, що регулярне вживання в їжу руколи дозволяє вилікувати навіть застарілі язви і позбавити від гастриту. Провітамін А, який міститься в листках рослини, сприєю покращенню зовнішнього вигляду волосся, нігтів і шкіри.
Рукола може бути шкідлива при мочекам'яній хворобі, або ж внаслідок індивідуальної непереносимості продукту.