Кількість
|
Вартість
|
||
|
Мангольд, Червоний мангольд, буряк листовий, Red chard
Мангольд - підвид буряка, але схожий на шпинат. У нього яскраве зелене листя з червоними стеблинами і прожилками, які гарно переносять теплову обробку і, як і шпинат, не втрачають кольору.
Мангольд можна їсти сирим в зелених салатах чи додавати в супи (наприклад, в борщ), тушкувати на оливковій олії з часником і подавати як гарнір. У червоного мангольда щільні яскраво-червоні стеблини і зелене листя, він чудово переносить заморозку і консервацію.
Як зберігати: зберігати при температурі від 4С° до 8С°.
Корисні властивості: серед різноманітного набору вітамінно-мінеральних компонентів, хочеться виокремити такі вітаміни як: В2, С, А, К, Н и РР, а також тіамін, рибофлавін, органічні кислоти, азотисті речовини, каротин і мінеральні речовини: кальцій, магній, солі калію, літій, натрій, цинк, мідь і марганець, залізо, селен і фосфор.
Салати низькокалорійні, тому цей продукт підходить для дієтичного харчування, а також збалансованих раціонів для нормалізації процесів травлення і в боротьбі із зайвою вагою. Вживання салатів впливає на нормальне травлення і інші метаболічні процеси, що призводять до поступового зниження ваги.