Кількість
|
Вартість
|
||
|
Салат Фрізе, Frize salad, Ендівідій кучерявий
Назва салату дало французьке слово "frisé", що в перекладі значить "кучерявий".
Салат фрізе - це покращений різновид кучерявого ендівія. Раніше його вирощували за спеціальною методикою, яка називається бланшування. Щоб отримати світлу серединку салата, рослину зв'язували, так світло не попадало в сердцевину, де припинялось вироблення хлорофілла. Листки в сердцевині не змінювали свій колір і ставали більш ніжними і не такими гіркими на смак, як у кучерявого ендівія. На теперішній час виведені нові разновиди салату з більше ніжними і менше гіркими листями світлого кольору в середині рослини.
Салат фрізе прекрасно поєднується з морепродуктами, сирами, беконом, а також цитрусовими, тому його використовують в салатах і закусках. Листя фрізе найкраще всього "рвати" руками, а не різати. Так, в кінцевій страві збережеться більше корисних речовин і вітамінів.
Як зберігати: складають вертакально в харчовий контейнер, накривають вологою серветковю, зберігають при температурі +(4+6) *С.