Кількість
|
Вартість
|
||
|
Салат Айсберг, Iceberg salad
Айсберг - найпоширеніший сорт салату Crisphead (криспхед), що нагадує білокачанну капусту. Вивели айс-салат каліфорнійські селекціонери і назвали його спочатку "салат хрусткий". Сучасна назва з'явилась в 20-х роках минулого століття: підприємливі фермери, які робили поставки «зеленої продукції» в сусідні штати, пересипали качани товченим льодом. Так і прозвали цей салат «льодяним».
Значно більше корисних властивостей салату айсберг збережеться, якщо вживати його в їжу в сирому вигляді. При тепловій обробці половина вітамінів, мінералів, мікроелементів зникає, руйнується.
Як зберігати: найкраща температура для зберігання салату повинна бути близько 0ºС. Оскільки салат містить багато води, тому щоб не втратити її, вологість зберігання повинна бути близько 98-100 відсотків. Саме тому, варто його перед зберіганням помістити в поліетиленовий пакет чи контейнер з кришкою.
Корисні властивості: в цьому салаті міститься добова норма вітаміну В9, велика кількість вітамінів А і С, кальція, заліза.
Салат айсберг цілком відповідально можна назвати дієтичною стравою, яка виключно підходить для розвантажувальних днів, які необхідні при будь-якому ступеню ожиріння і цукровому діабеті.