Кількість
|
Вартість
|
||
|
Редька Маргеланська, radish of Margelan
В ящику 5кг.
Зовні маргеланська (китайська) редька - це коренеплод з вагою 200-500 грамів, які за формою можуть бути круглими, овальними або видовженими в залежності від сорту. Шкірка маргеланської редьки буває білою, зеленою, різних відтінків червоного і навіть фіолетового кольору. При цьому колір м'якоті також може відрізнятися: білим, зеленуватим або червоним. Коренеплоди китайської редьки щільні, соковиті і мають слабкий гострий смак.
Як смакувати: у свіжому вигляді маргеланську редьку можна додавати у всілякі салати, закуски і бутерброди. Дуже добре використовувати її в якості інгредієнтів для окрошки. Крім того, досить часто китайську редьку відварюють і використовують для приготування як перших, так і других гарячих страв. І часто цей овоч маринують або засолюють - в результаті дуже смачний делікатес.
Як зберігати: оптимальна температура зберігання для редьки від +1 до +3°C.
Корисні властивості: використання маргеланської редьки було оцінено народними цілителями, і тепер вона використовується для лікування різних захворювань. Наприклад, кореневий сік рекомендується використовувати людям з радікулітом і при зниженій секреції шлункового соку. Також корисно використовувати її під час застуди. Деякі лікарі радять своїм пацієнтам споживати сік маргеланської редьки для виведення каменів і піску з жовчного міхура і сечового міхура. У народній медицині широко використовують коренеплоди під час лікування захворювань печінки, так як вони запобігають появі жирової дистрофії.
Шкоду маргеланська редька може принести вагітним жінкам, оскільки ефірні масла, що містяться в кореневих овочах, можуть збільшувати тонус матки, що в свою чергу може спровокувати викидень.