Кількість
|
Вартість
|
||
|
Фіолетова морква, Purple Carrot
Фіолетова морква не є результатом селекції. Більше того, археологи стверджують, що її дикоростущий різновид фіолетового кольору був відомий людям з давніх часів. Фіолетова морква особливо відрізняється своєю соковитістю.
Як смакувати: морква має солодкуватий смак, з приємним спаржевим післясмаком - щоб краще показати цей відтінок, варто протушкувати фіолетову моркву з м'ясом. Також коренеплоди хороші, як гарнір або доповнення до супів.
Як зберігати: необхідно зберігати при температурі від 2 до 10°С.
Корисні властивості: фіолетова морква містить інулін, аскорбінову кислоту, мінеральні речовини, фосфор, калій, багато білків, мікроелементів, вітамінів - в цілому, більш ніж 100 біологічно активних речовин - і є найбільш підходящим овочем для хворих на цукровий діабет і ревматизм. З точки зору змісту мікроелементів і поживних речовин, цей коренеплод може конкурувати на рівних умовах навіть з женьшеню.