Кількість
|
Вартість
|
||
|
Мірзачульська диня, диня Узбекистан, "торпеда"
Найпопулярніший сорт з усіх видів узбецької дині. Її плоди мають видовжену, продовгувату форму жовтого кольору, вкриту сіткою. М'якоть - соковита, біла, має неперевершений смак і ніжний аромат.
Розмір мірзачульської дині може досягати майже півметра в довжину, вага дині може досягати 8-9 кг або більше.
Перевагою цього сорту є також те, що вона добре переносить транспортування.
Як їсти диню?
В основному дині їдять в сирому виді, нарізаючи скибочками, з видаленням зовнішньої шкірки. Не рекомендовано їсти сиру диню з іншими продуктами, вона може завдати шкоди травленню.
Як зберігати диню?
Зберігання дині повинно проходити в темному, добре провітрюваному приміщенні, де температура тримається на рівні +2°С - +8°С. Розрізану диню необхідно зберігати тільки в прохолоді: зазвичай в холодильнику не більше трьох діб. У процесі такого зберігання краще обгорнути плід харчовою плівкою або помістити шматочки в контейнер з кришкою.
Користь дині
М'якоть дині містить багато поживних речовин: вітамінів, мінералів, каротин, фолієву кислоту, клітковину і велику кількість ферментів, завдяки яким диня поліпшує функцію кишківника.
Властивості дині - піднімати настрій, позбувати від безсоння, втоми і дратівливості забезпечує фермент, який перешкоджає процесу пошкодження тканин тіла.