Кількість
|
Вартість
|
||
|
Майоран, майоран
Майоран є одним з найпопулярніших приправ у світі. У нього солодкий, пряно-квітковий, схожий на камфору, смак - гостропряний, пекучий, тонкий і солодкий. Майоран надзвичайно багатий ефірними маслами. Крім того, молода зелень майорану містить багато вітамінів і поживних речовин - рутин, вітамін С, каротин, пектин, дубильні речовини і гіркоту, які надають йому своєрідний смак.
Використовується як приправа до м'ясних страв, супів, салатів, напоїв, надає їжі особливий аромат і смак. Сильний аромат майорану вимагає такого ж сильного сусідства. У суміші з тонкішими спеціями, він домінує і забиває решту трав.
Як зберігати: потрібно зберігати в холодильнику, попередньо розмістити його в харчовому контейнері, обмотати паперовим рушником або харчовою плівкою.
Корисні властивості: майоран дуже широко використовується в народній медицині. Застосовується при судомах, мігрені, менструальних болях, головному болі, лікують ними легені, кашель, а також захворювання на нервовому грунті. Застосовується як сечогінний засіб і як засіб від ревматизму. Він допомагає з болем у шлунку і кишківнику, метеоризмі, діє як заспокійливе. Застосовується як антицинговий засіб, при зубному болі і запалені в ротовій порожнині, від безсоння і при захворюваннях дихальних шляхів. Рекомендується при депресії і багатьох нервових захворюваннях, астмі, алергії. Майоран рекомендують пацієнтам з цукровим діабетом, нирковою хворобою, печінкою, жовчного міхура, людям, які перенесли інфаркт міокарда. У медицині олію майорану застосовують зовнішньо для лікування порізів, синців, а також внутрішньо для нормалізації жіночих циклів. Майоран використовується замість солі для діабетиків і при безсольових дієтах.