Кількість
|
Вартість
|
||
|
Шнітт-цибуля, Сhives
Шнітт-цибуля - це один з підвидів цибулі, їстівне має тільки листя. Її фіолетово-рожеві квітки також їстівні і ними прикрашають салати. Смак шнітт-цибулі нагадує звичайну ріпчасту цибулю.
Як смакувати: м'який присмак і ніжна текстура цибулі шнітт не терпить термічної обробки, тому її додають на останніх етапах приготування їжі. Шнітт-цибуля найкраще використовувати свіжою. Висушити абсолютно неможливо, але в замороженому вигляді вона все таки зберігає прийнятні смакові якості. Її можна додати в ті ж страви, де використовується звичайна цибуля, наприклад: для поліпшення смаку картопляного, бобового, горохового і м'ясного супу, салатів з огірків, картоплі, французького м'ясного салату, яєчних і рибних страв, печені, паштетів, сиру, м'яких сирів, соусів, маринадів, бутербродів, холодних закусок, ковбасних виробів, картопляного пюре. Він особливо добре смакує в стравах із сиру і яєць . Не рекомендується використовувати разом з деякими видами свіжих овочів зі своїм тонким специфічним смаком: з молодим зеленим горохом, спаржею, овочевою квасолею і т. д. Це може зменшити аромат і смак цих овочів.
Як зберігати: необхідно зберігати в холодильнику.
Корисні властивості: Шнітт-цибуля дуже корисна при весняному авітамінозі, для боротьби з застудою і для загального зміцнення імунітету.