Кількість
|
Вартість
|
||
|
Лимон рожевий
Рожеві лимони були вперше виявлені в 1930 році в Каліфорнії. Їх незвичайний зовнішній вигляд відразу ж завоював безліч шанувальників: шкірка яскравого жовтого кольору поцяткована поздовжніми зеленими смугами, які світлішають у міру дозрівання фрукта. Але головний сюрприз чекає Вас всередині - зовсім «Не лимонна» м'якоть ніжного рожевого кольору, більше нагадує грейпфрутову. Але і на цьому відмінності таких лимонів від їх звичайних жовтих побратимів не закінчуються: на смак вони менш терпкі, при цьому володіють багатим ароматом з квітковими та ягідними нотками.
Як зберігати рожевий лимон?
Зберігати лимони необхідно в спеціальному відсіку для фруктів і овочів в холодильнику.
Як їсти рожеві лимони?
З рожевих лимонів виходить смачний лимонад. Ароматна цедра рожевих лимонів знадобиться для приготування випічки, стане яскравим акцентом в стравах з птиці і морепродуктів, доповнить ніжні суфле і пудинги.
Користь лимона рожевого
Сік лимона приймають при застудних захворюваннях, атеросклерозі, сечокам'яній хворобі, порушені обміну речовин, геморої, гарячкових станах, для втамування спраги і поліпшення загального стану організму. Його використовують при нестачі в організмі вітаміну С і Р, гастриті зі зниженою кислотністю, подагрі, серцевих набряках, відкладенні солей. М'якоть лимона дуже корисна при початкових формах гіпертонії, при жіночих захворюваннях і при збільшенні щитовидної залози.