Кількість
|
Вартість
|
||
|
Сушена журавлина
Сушена журавлина є вже готовим продуктом, який корисно використовувати в невеликій кількості в своєму раціоні харчування для зарядки організму корисними вітамінами і мікроелементами, особливо взимку і навесні, коли наш організм так в них потребує.
Як смакувати: сушені ягоди популярні для приготування швидких сніданків, для приготування солодощів (журавлина в цукрі, сушена журавлина в шоколаді), для випічки тортів, печива, кексів, а також для приготування смачного компоту або морсу. Цікавим рішенням також є використання сушеної журавлини для приготування корисних салатів.
Як зберігати: зберігати необхідно в темному, сухому, провітрюваному місці при температурі від 10 до 20 ° С. У домашніх умовах найкраще зберігати в коморі, але також для зберігання підійде холодильник.
Корисні властивості: сушена журавлина багата вітамінами, амінокислотами та мінеральними речовинами (практично вся група вітаміну В, вітаміни К, РР, Е, С, натрій, цинк, фосфор, селен, марганець, калій). Компоти і киселі з сушеної журавлини сприятливо впливають на роботу нирок, прискорюють одужання від простудних захворювань і зміцнюють захисні сили організму. Також сушена журавлина - відмінна профілактика інфекцій сечовивідної системи.