Кількість
|
Вартість
|
||
|
Каперси Piacelli помірно гострі
Каперси грають роль найсильнішої приправи в кулінарії - однієї ложки досить, щоб вони передали свій яскравий пряно-гірчичний смак і аромат всій страві. Мариновані бутони каперсів - одна з найважливіших приправ французької кухні. Каперси використовують як приправу і як гарнір, але і в тому і в іншому вигляді з ними не варто зловживати.
Як їсти каперси: великі каперси частіше використовують для салатів або інших холодних страв, також в кулінарії часто використовують каперси як прикрасу. Їх їдять в цілими, подрібнюють при додаванні в соуси, кладуть в майонез. Добре поєднуються каперси з м'ясом, солоної і копченої рибою, морепродуктами, болгарським перцем, сиром, свіжою зеленню, оливковою олією
Чим корисні каперси: в каперсах багато мінералів і солей, у великій кількості містяться вітаміни С і рідкісний вітамін Р - рутин, який зміцнює стінки судин. Речовина каппарідін має протиалергічну дію, а різні ефірні масла добре впливають на шкіру і волосся. Вважається, що вживання каперсів корисно для жіночого здоров'я і навіть здатне попередити онкозахворювання.