Кількість
|
Вартість
|
||
|
Гульканд трояндовий, Gulkand (Damask Rose, Misri, Cardamom & Praval)
Приготоване на сонці варення з пелюсток Дамаської троянди.
100% Натурально: без ГМО. Не містить консервантів, загусників, барвників, ароматизаторів.
НЕ містить: глютен, сою, яйця, горіхи, арахіс, рибу, молюсків.
НЕ рекомендується: для діабетиків, людей з підвищеною чутливістю до будь-якого з інгредієнтів, що входять до складу продукту.
Гульканд - це вишуканий десерт, приготований на сонці з пелюсток Дамаської троянди. Гульканд, мабуть, самий автентичний продукт з пелюсток троянд, адже повільне приготування на сонці ідеально концентрує всі аромати Дамаської троянди.
«Гуль» означає «квітка», як на перській, так і на урду, в той час як «Канд» перекладається з арабського як «солодкість». Вважають, що Гульканд володіє охолоджуючими і заспокійливі властивості, тому він традиційно асоціюється з легкими королівськими десертами і випічкою, якими приємно насолоджуватися у спеку.
Дорожнеча і сезонність Дамаських троянд в поєднанні з важким і тривалим процесом приготування на сонці зробили Гульканд одним з найбільш ексклюзивних і затребуваних делікатесів Індії після всесвітньо відомого шафрану з Кашміру. Це дивовижний екзотичний, автентичний і королівський досвід, який неможливо ні з чим порівняти. Будьте впевнені, всього одна чайна ложка Гульканда назавжди змінить ваше уявлення про троянди!
Було б некоректно робити будь-які порівняння між Гулькандом і рожевим варенням або конфітюром, оскільки смак, текстура і аромат Гульканда значно перевершують будь-який продукт з пелюсток троянд, доступний на ринку. Щоб зрозуміти, в чому полягають ці відмінності, достатньо звернути увагу на найбільш важливі особливості цих продуктів, які проявляються в їх виробничих процесах. Гульканд готується на сонці протягом 29 днів з використанням тільки пелюсток Дамаської троянди і цукру. У той же час джеми і конфітюри з троянд готуються методом кип'ятіння пелюсток і цукру (зазвичай з пектином) і готові до вживання всього через кілька годин. Повільне приготування на сонці надає глибину і багатство вже досить концентрованого квітковому, фруктовому і карамельному смаку Гульканда. Завдяки поєднанню цих інтенсивних ароматів, та за своєю смаковою палітрою Гульканд легко перевершує одноманітний і часом терпкий смак варення з пелюсток троянд і конфітюрів.
Як смакувати: 2-3 чайних ложки з чаєм, молоком, морозивом, хлібом. Можна їсти як самостійний продукт або додавати до десертів, в випічку.
Як зберігати: закриті банки слід зберігати при кімнатній температурі в прохолодному сухому місці далеко від прямих сонячних променів. Після відкриття банки, зберігати в холодильнику.
Склад: тростинний цукор, пелюстки Дамаської троянди, кардамон.
Корисні властивості: існує документальне підтвердження, що стародавні індійські (аюрведические), грецькі, перські й арабські (унані) лікарі призначали Гульканд пацієнтам для полегшення багатьох захворювань, пов'язаних зі спекотною погодою. Гульканд в основному вживався в цих регіонах через свого охолоджувальної дії на організм. Аюрведичні тексти, що датуються приблизно 900 г. до н.е., відносять Гульканд до «Расаянам», що в перекладі з санскриту означає «тонік». Як тонік, Гульканд ефективний при сонячних ударах, проблеми з кислотністю шлунка, порушеннях травлення, млявості і надмірному потовиділенні.
Історичні дані свідчать про те, що Гульканд надає заспокійливу дію на нервову систему і також вважається потужним афродизіаком. Ще однією важливою перевагою є очищення крові від токсинів, що призводить до поліпшення стану шкіри, позбавлення від акне і висипу.
Харчова цінність 100г продукту: 1.01г - білки, 81.72г - вуглеводи, 0.41г -жири.
Енергетична цінність: 334кКал.
Термін придатності: 3 роки.
Вага нетто: 300г.