Кількість
|
Вартість
|
||
|
Рожеві гливи, Pink oyster mushroom
Глива рожева – ніжний гриб з м'ясистою, щільною м'якоттю і приємним, тонким ароматом. На жаль, вони втрачають свій колір під час теплової обрабки.
Як смакувати: в їжу вживають тільки шляпки гливи, ніжки гриба жорсткі і неїстівні. Для приготування кулінарних страв підійдуть молоді гливи, розміром не більші ніж 10 см. Гливи не можна їсти сирими, необхідна обов'язкова теплова обробка гриба. Найпопулярнішою стравою з цих грибів є смажені гливи. Гриби також тушкують, варять суп, маринують. Гливи використовують для приготування печені, додають їх до пиріжків, до макарон, до піци, використовують в якості начинки для вареників. Сухі гливи та грибний порошок з гливи використовують в харчовій промисловості при виготовленні супів швидкого приготування, паштетів, ковбас та напівфабрикатів.
Як зберігати: необхідно зберігати в холодильнику.
Корисні властивості: гливи - низькокалорійний продукт, екологічно чистий і безпечний. Глива устрична або звичайна містить всі речовини, необхідні для людського організму, ці гриби особливо багаті на калій, фосфор, залізо, вітаміни B1, PP і D. Регулярне вживання гливи підвищує імунітет, перешкоджає розвитку атеросклерозу, затримує старіння організму. Виявляється, що можливість виникнення пухлини в організмі людини асоціюється з можливістю виробляти спеціальні ферменти, так звані перфорінни. Ці ферменти руйнують пошкоджені клітини. З віком їх стає менше, але деякі гриби можуть компенсувати їх відсутність. В цьому лідером серед грибів - шіітаке. Але препарати з них коштують дорого і не продаються скрізь. Однак, ті ж перфоріни містять інші гриби на деревах. У тому числі і популярні у нас гливи. Звичайно, вміст рятувальних ферментів у гливах не такий високий, як в шіітаке. Але з цим боротись доволі просто: потрібно їх їсти частіше.