Кількість
|
Вартість
|
||
|
Шиітаке, Shii-take
Шиітаке - гриби, які мають цілющі властивості і оцінюються більше, ніж золото. Загальною корисною властивістю цих грибів є вміст спеціальних полісахаридів, які можуть уповільнити розвиток пухлин і лікувати багато захворювань: від інфекційних до бактеріальних і грибкових.
Шиітаке є найбільш культивованим грибом у світі. Він широко використовується в кулінарії.
Як смакувати: на східній кухні є безліч рецептів супів, соусів, приправ і напоїв з шіітаке. Цікаво, що в Японії з цих грибів готують йогурт, багатий калієм, в європейських ресторанах шіітаке став незамінним продуктом завдяки своєму карамельному запахові і універсальності застосування.
Як зберігати: необхідно зберігати в холодильнику при температурі +2+10 °С.
Корисні властивості: вірусоподібні частинки шиітаке - лінгани і лінгіни - допомагають організму боротися з вірусами (герпес, гепатит, грип, віспа, поліомеліт і навіть ВІЛ), бактеріальних захворювань (туберкульоз, бронхіт, кокова флора) і грибкові ураження (кандидоз). З давніх часів шіітаке лікували цукровий діабет, серцево-судинні захворювання (атеросклероз, схильність до тромбоутворень, ішемічна хвороба серця, гіпертонія) і захворювання печінки. Активні речовини шіітаке запобігають склеюванню тромбоцитів, знижують рівень холестерину в крові і знижують високий кров'яний тиск. Проникаючи в глибокі шари шкіри, екстракт шіітаке має омолоджуючий ефект. На його основі виробляється сильнодіючий засіб від зморшок.