Кількість
|
Вартість
|
||
|
Баклажани міні, Eggplant mini
Міні баклажани - маленькі, овальні з блискучою фіолетовою шкірою. Ніжна і соковита м'якоть містить м'яку їстівне насіння. Оскільки смак міні баклажанів відносно нейтральний, їх легко поєднувати з іншими продуктами.
Як смакувати: баклажани використовують як самостійно, так і в якості інгредієнта в багатьох стравах. Овочі можна смажити, запікати, тушкувати як з м'ясом, так і з іншими овочами, робити рулетики (з сиром або з м'ясом). Баклажани також широко використовуються для консервування та заготовок на зиму.
Як зберігати: хоча стандартна температура холодильника підходить для баклажанів, висока вологість може викликати гниття і утворення цвілі. Щоб уникнути цього, складіть баклажани в паперовий пакет. Зробіть невеликі вентиляційні отвори для вентиляції.
Корисні властивості: корисні властивості баклажану визначаються його складом. Він містить клітковину, розчинні цукри, пектини, білки, калій, кальцій, фосфор, залізо, магній, натрій, вітаміни С, B1, B2, B5, PP. Через вміст вітаміну PP, цей овоч рекомендується вживати людям, які хочуть позбутися від нікотинової залежності. Завдяки вітаміну PP (нікотинова кислота), організм добре переносить нікотинове голодування.
Баклажани є незамінним продуктом для тих, хто хоче схуднути. 100 грам баклажанів містить 28 кКал. Баклажани містить велику кількість клітковини, яка допомагає виводити зайву рідину разом з шлаками. Якщо ви вирішили схуднути з баклажанами, обов'язково візьміть до уваги ще один факт, що під час смаження баклажани вбирають багато олії. Щоб уникнути цього, перед приготуванням слід замочити нарізані баклажани в холодній воді протягом 10 хвилин. Але запечені і тушковані баклажани є найбільш корисними.