Кількість
|
Вартість
|
||
|
Кінза, Kоріандр, Coriander
Коріандр і кінза – це назва різних частин однієї рослини. Коріандром зазвичай називають насіння рослини, а його зелень кінзою.
У молодого листя кінзи гіркий смак, різковато-пряний аромат. У висушеному насінні відчувається тонкий аромат аніса і цитрусових.
Кінзу додають до свіжого вигляд до салатів, додається до супів, других страв. Зелень використовується для маринування і консервування. Підходить до овочів, м'яса, риби.
Як зберігати: підрізають стебла, і ставлять їх в баночку з водою (мити її попередньо не треба). В рідині повинна знаходитись тільки нижня частина стебла, але не листочки. Зверху зелений «букет» накривають поліетиленовим пакетиком і ховають його в холодильник, на середню полку. Воду в ємності потрібно замінювати на свіжу щоденно.
Корисні властивості: кінза дуже корисна для работи серцево-судинної системи і всього травного тракту. Жування зерен коріандру зменшує запах алкоголю і сповільнює процес сп'яніння. Кріме того, кінза має жовчогінну, антисептичну, болезаспокійливу властивість при виразках шлунка і гастритах. Корисна вона і при зниженні апетиту, слабкій моториці кишківника і інших неприємних недугах внутрішніх органів. Коріандр насичує кров, покращує работу серцевого м'яза, укріплює судини.
Кінза — природній афродизіак, який раніше ефективно використовували в окремих препаратах з іншими травами для підвищення лібідо.