Кількість
|
Вартість
|
||
|
Картопля Ратте, Ratte potato
Завдяки своєму прекрасному смаку, цей сорт вважається свого роду "Роллс-Ройс" в світі картоплі.
Ратте - картопля продовгуватої, вигнутої форми з тонкою шкіркою. М'якоть досить щільна, схожа на каштан, з легким горіховим ароматом і смаком.
Як смакувати: ідеально підходить для салатів, приготування на пару або для смаженої картоплі, вона розкриває всі свої якості при запіканні.
Як зберігати: зберігати необхідно при температурі від 2 до 5 °С.
Корисні властивості: термічно оброблену картоплю можна і потрібно їсти тим, хто потребує крохмаль, клітковину і вітаміни С, B1, B2, B6, В9 (фолієву кислоту). Регулярне вживання знижує рівень холестерину в крові, знижує ризик виникнення холестеринових бляшок в судинах. Клітковина м'яко засвоюється шлунком, не подразнює його слизову, тому від картоплі не потрібно відмовлятись при гастриті і виразці.