Кількість
|
Вартість
|
||
|
Капуста Романеско, Romanesque cauliflower
Капуста Романеско була названа на честь місця її початкового зростання - в Римі. Пізніше її удосконалили голландські садівники. Цей несподіваний вид капусти був отриманий від схрещування брокколі і цвітної капусти.
Як смакувати: вживати в їжу капусту Романеско можна в тій же формі, що і цвітну капусту і брокколі. ЇЇ запікають, обсмажують і варять. Ще Романеско додають в салати, готують із капусти соуси. Насправді, все, що можна зробити з капустою брокколі підходить для капусти Романеско .
Як зберігати: капуста повинна зберігатися в холодильнику.
Корисні властивості: хімічний склад Романеско рясніє вітамінами В і С, а також мінералами цинку і каротином. Його можна вважати ідеальним продуктом краси, адже він має море вітамінів і дієтичних волокон, і практично не має калорій. Також Романеско містить широкий спектр мінеральних елементів, таких як залізо, фосфор, кальцій, калій. Це диво овочів має рідкісні елементи - фтор і селен. Лікарі рекомендують використовувати його для тих, хто хоче зберегти здорові зуби. Крім того, селен здатний захистити наш організм від пухлин, і сприяє всмоктуванню харчових антиоксидантів. Клітковина, що міститься в Романеско, покращує моторику кишківника, нормалізує його роботу.