Кількість
|
Вартість
|
||
|
Гуава, Гуаява, Guava
Ці плоди нагадують маленькі яблука, наповнені всередині твердими кісточками. В залежності від сорту гуаяви м'якоть буває білого і рожевого кольору.
Смак нагадує поєднання ананаса, полуниці і айви. Недозрілі плоди бувають дуже кислими.
Як їсти гуаву?
Самий простий спосіб вживання гуаяви полягає в тому, щоб за допомогою ножа розділити її на частинки, попередньо видаливши шкірку. Потрібно бути обережним з кісточками, краще звичайно їх видалити. Хоча плід гуаяви можна їсти і цілком, разом із кісточками. Для зручності фрукт розділяють на дві частини за допомогою ножа, а потім їдять як яблуко. В дозрівшому вигляді її можна їсти разом із шкіркою. Вона буде трохи гіркувата, але при цьому виконує корисну дію на систему травлення і серцево-судинну систему.
Із плодів гуаяви готують соки, салати, желе, сиропи, пюре і пасту, схожу на айвове повидло. Гуаяву використовують в морозиві, з нею роблять смачний мармелад, джем. Плоди додають у вафлі, пудинги, молочні коктейлі. Завдяки своїй цукристій консистенції, гуаява поєднується зі солодкими, кисло-солодкими фруктами, а також зі всіма молочними продуктами.
Як зберігати гуаву?
При кімнатній температурі дозрівші продукти можуть зберігатись декілька днів. В холодильнику термін зберігання подовжується на 3-4 тижні. Гуаява прекрасно зберігається в морозильній камері, і при цьому не втрачає ані своїх корисних якостей, ані смакових особливостей. Там її можна зберігати декілька місяців. Якщо гуаяві необхідно дозріти, то вона може пролежати в кімнатній температурі до 2-х тижнів.
Гуава користь
Щоденне вживання гуаяви нормалізує тиск, тому вважається життєво-важливим для організму фруктом. Плід складається із води, містить білки, жири, кальцій, фосфор, залізо, фруктовий цукор, вітаміни групи В, А, а також клітковину. Гуаява містить вітамін С в 5 разів більше, ніж апельсин.