Кількість
|
Вартість
|
||
|
Наші, Nashi
Груша Наші - це китайська груша, її також часто називають "насі", азіатською, тайванською, японською і навіть пісочною грушею.
Предком китайської груші - груша Яманаші, плід, якої був дуже твердим, кислим і непридатним для споживання. Але завдяки зусиллям китайських учених-селекціонерів, його недоліки поступово перетворилися на чесноти.
За виглядом китайська груша є чимось середнім між європейською грушею і яблуком. Середні плоди важать близько 200-300 грамів. Вона покрита тонкою, блідо-жовтою (рідше зеленуватою) шкіркою з характерними цятками, за кольором нагадує військовий камуфляж. Кремова м'якоть дуже соковита і досить щільна, хрустка. Стиглі плоди солодкі за смаком, хоч і з легкою приємною кислинкою. Завдяки своєму неординарному смаку, китайська груша часто використовується в салатах і для приготування різних десертів.
Як зберігати грушу Наші?
Оптимальна температура зберігання груші в холодильнику - це температура від 1 до 5 ºС. Бажано груші класти на полицю, де зберігаються тільки фруктиі немає інших продуктів.
Користь груші Наши
Груша багата поживними речовинами, вона містить арбутин і пектин, фолієву кислоту, бета-каротин, вітаміни А, B1, B2, B5, B6, В9, C, E, K, H і PP, а також мінерали, необхідні для людського організму: калій, кальцій, магній, цинк, селен, мідь та марганець, залізо, сірка, йод, фтор, фосфор, натрій. З антимікробними і бактерицидними властивостями, груші є частиною терапевтичного раціону при шлунково-кишкових розладах, особливо тих, що впливають на мікрофлору. Доведено, що груші - свого роду антидепресанти, які здатні підвищити стійкість організму до хвороботворних бактерій і вірусів.