Кількість
|
Вартість
|
||
|
Кармен, Carmen
Цей сорт груші вважається одним з найбільш ароматних і красивих. Мініатюрні блискучі плоди її пофарбовані в насичений жовтий колір, на якому, за мірою дозрівання плода, проявляються яскраво-червоні краплини.
Ця груша - це секрет, що охороняється садівниками і цінителями культури. Її мало де вирощують і поширюють невеликими, можна сказати "некомерційними" партіями. Втім, попит не падає - всі, хто хоча б трохи розбираються в різноманітті сортів, з нетерпінням чекають сезону Кармен.
Як зберігати: оптимальна температура зберігання груші в холодильнику - це температура від 1 до 5 ºС. Бажано груші класти на полицю, де зберігаються тільки фруктиі немає інших продуктів.
Корисні властивості: груша багата поживними речовинами, вона містить арбутин і пектин, фолієву кислоту, бета-каротин, вітаміни А, B1, B2, B5, B6, В9, C, E, K, H і PP, а також мінерали, необхідні для людського організму: калій, кальцій, магній, цинк, селен, мідь та марганець, залізо, сірка, йод, фтор, фосфор, натрій. З антимікробними і бактерицидними властивостями, груші є частиною терапевтичного раціону при шлунково-кишкових розладах, особливо тих, що впливають на мікрофлору. Доведено, що груші - свого роду антидепресанти, які здатні підвищити стійкість організму до хвороботворних бактерій і вірусів.