Кількість
|
Вартість
|
||
|
Шимеджі, Shimeji
Шимеджі мають стійку і хрустку структуру, перевершуючи інші устричні гриби за всіма показниками. Вони мають солодкий, вершковий смак і приємний аромат. Колір їх варіюється від коричневого до білого. Більш поширеними є гриби з легкими світло-сірими капелюхами діметра 2,5-10 см.
Як смакувати: Шимеджі не рекомендується їсти сирими. Втравитися ними не можна, але вони дуже погано засвоюються без термічної обробки. Крім того, шимеджі мають сильний гіркуватий присмак, який зникає навіть при дуже швидкій термічній обробці. Їх вживають тушкованими, смаженими, запеченими і маринованими, додають в супи. Завдяки своїй структурі, ці гриби є ідеальним продуктом для приготування у фритюрі. При приготуванні, шимеджі розломують на частини або залишають в невеликих групах. Гриби слід мити якраз перед використанням. Не можна їх залишати у воді надовго.
Для того, щоб насолодитися унікальним смаком і ароматом шимеджі, під час приготування до грибів необхідно додати свіжі спеції і приправи. Особливо підкреслюють їх аромат чабер і чебрець. Оливкова олія, цибуля-шалот і часник відмінно поєднуються з шимеджі.
Шимеджі також гарно відтіняють смак смаженого м'яса, риби, курки, поєднуються з червоним солодким перцем, помідорами, і навіть з цитрусовими фруктами. Варені шимеджі подаються як гарнір до рисових страв або використовується як складова овочевих салатів.
Як зберігати: необхідно зберігати в холодильнику.
Корисні властивості: гриб шимеджі - багате джерело вітамінів, білків, корисних мікроелементів. Нерозчинні волокна, що містяться в ньому, підвищують імунітет, захищають організм від вірусів, запобігають зростанню ракових клітин. Вживання шимеджі є хорошою профілактикою ожиріння, алергії, астми, діабету.