Кількість
|
Вартість
|
||
|
Портобелло, Portobello
Портобелло - це повністю дозрівший гриб crimino, однією з різновидів печериці. Назва "портобелло" з'явилася в 80-х роках XIX століття як чудовий маркетинговий хід, спрямований на популяризацію цього гриба. У гриба портобелло, до 15 см в діаметрі, відкритий, плоский капелюх. Оскільки це найбільш визрівший екземпляр, гіменіальні пластини в портобелло повністю відкриті, а це означає, що частина вологи з гриба випарувалася. В результаті аромат гриба концентрується і посилюється, а структура стає більш щільною, «м'ясистою». Портобелло за правом можна вважати найбільш делікатним і вишуканим сортом печериць. Цей смачний ароматний гриб широко використовується на кухнях багатьох європейських країн.
Як смакувати: ніжки портобелло зазвичай волокнисті, їх варто видаляти і використовувати при приготуванні супів, бульйонів, соусів і т. д. Капелюшки можуть бути використані в нарізаному вигляді, як і будь-які інші гриби, але набагато раціональніше використовувати їх в цілому: запечені на грилі, в сендвічах, закусках і в якості основи для різних фаршированих страв.
Як зберігати: необхідно зберігати в холодильнику.
Корисні властивості: оскільки грибам портобелло властивий яскраво вирощений аромат м'яса і високий вміст білка, їх часто називають «вегетаріанським м'ясом». Крім того, ці гриби є джерелом багатьох вітамінів і мікроелементів. Дуже часто їх вживають в їжу майже сирими, попередньо просоченими в ароматному лимонному соусі - це допомагає вивести з організму шкідливі солі важких металів.