Кількість
|
Вартість
|
||
|
Груші Лукас
Груші Лукас на сьогодні є одими з найпоширеніших товарних сортів. Вони мають відмінний смак. Плоди зазвичай бувають великі, вагою 160-170 грам, але вага плодів може досягати і 220-230 грам.
Стиглі груші, як правило, досить точно вирівняні за розміром. Форма груші округло-конічна. Шкіра товста, дуже гладка без іржавленості. До моменту дозрівання, плоди груші Лукаса мають зеленуватий або жовтуватий відтінок. Іноді на сонячній стороні плодів є мармуровий або оранжево-червоний рум'янець. Підшкірні крапки дуже дрібні і майже непомітні. М'якоть стиглої груші має блідо-вершковий відтінок або повністю біла, крупнозерниста.
Груші мають дуже хороший солодкий смак і міцний аромат, виділяють велику кількість соку. Збір урожаю здійснюється в кінці літа або в ранні дні осені. Товста і міцна шкіра забезпечує плодам високу транспортабельність.
Як смакувати: груші рекомендуються для приготування начинки до пиріжків, для карамелізації і, звичайно ж, для вживання в свіжому вигляді.
Як зберігати: в холодильнику плоди без втрати смакових якостей можуть зберігатися 40-45 днів.
Корисні властивості: груші багаті на цукор, органічні кислоти, ферменти, клітковину, дубильні речовини, азот і пектинові речовини, вітаміни С, B1, P, PP, каротин (провітамін А), а також флавоноїди і фітонциди. Груші зазвичай здаються солодшими яблук, хоча в них менше цукру. Крім того, груші багаті мікроелементами, включаючи йод.