Кількість
|
Вартість
|
||
|
Лайм, Lime
Лайм - близький родич лимона. Смак лайму набагато кисліший, ніж інші цитрусові, навіть лимон. М'якоть лайму зелена та соковита. Залежно від сорту і зрілості, шкірка лайма може бути зеленою або жовтою.
Основна цінність лайма в його багатому свіжому ароматі і дуже кислому смаку. Як і лимон, лайм добре поєднується з м'ясними стравами і забезпечує засвоєння заліза. Термічна обробка протипоказана для лайму, так як він втрачає більшість вітаміну С. Цедра, сік і масло лайма використовують для ароматизації напоїв і десертів. Фігурно вирізана цедра використовується для прикраси коктейлів. Севіче - страва Центральної і Південної Америки - готується з риби і морепродуктів, замаринованих в соку лайма. Сушені плоди та листя лайма є частиною багатьох іранських сумішей спецій. В Індії цілі плоди лайму маринують або засолюють. Крім кулінарії, екстракт лайму використовуєть в парфумерії та аромотерапії.
Як зберігати лайм: зберігати лайм необхідно в спеціальному відділенні для фруктів і овочів в холодильнику.
Корисні властивості: сік лайма очищає, тонізує і відбілює шкіру, розгладжує зморшки, лікує нариви, вугрі і бородавки, зміцнює волосся і нігті. Всі частини лайма мають антисептичні, противірусні та протиревматичні властивості. Лайм ефективно знімає біль у горлі, шлунку і кишківнику, заспокоює і нейтралізує наслідки стресу.