Кількість
|
Вартість
|
||
|
Чорний часник, Вlack garlic
Чорний часник - це цибулина часнику, що пройшла ферментацію після витримки в високій температурі. Свій унікальний колір, смак і текстуру цього продукту отримують без будь-яких добавок! Часник природно забарвлюється в чорний колір, вміст цукру і амінокислоти сприяють цьому. В період бродіння ці елементи виробляють меланоидинов, речовина, яке відповідає за чорний колір часнику. Це 100% натуральний, здоровий продукт: солодкий, як карамель або патока, з текстурою, як родзинки або інжир, майже без запаху. Чорний часник володіє багатьма властивостями свіжого часнику і краще засвоюється організмом. Пройшовши ферментацію, чорний часник проявляє в 10 разів більшу активність в якості антиоксиданту, в ньому в 7 разів збільшується кількість фруктози, зберігаються властивості натурального антибіотика.
Як смакують: зараз чорний часник є новітнім хітом в арсеналі професійних кухарів у всьому світі. Зазвичай їдять тільки зубчики часнику, хоча стрілки, листя і квітконоси теж їстівні, але вживаються в їжу тільки у молодих рослин. Листя і стебла часнику маринують і включають до складу солінь. Зубчики часнику активно використовуються в кулінарії як приправа до різних страв для поліпшення смаку, у виготовленні ковбасних та несолодких хлібобулочних виробів. Популярний часник як інгредієнт пікантних соусів. Часник не любить тривалої теплової обробки, тому в гаряче блюдо його вносять в подрібненому вигляді або за 2-5 хвилин до готовності. Винятком є м'ясо, призначене для обсмажування або запікання, яке натирають часником перед приготуванням.
Як зберігають: найкраще всього - в темному, сухому, прохолодному місці при температурі від 2°С до 5°С і вологості повітря 70-80%.
Корисні властивості: з давнини часник широко використовувався в народній медицині для боротьби з різними хворобами, насамперед інфекційними. В наші дні практично всім відомо, що часник є непоганою профілактикою грипу. Він здатний нормалізувати тиск і обмін речовин, а також успішно виводить з організму надлишки холестерину. Саме тому на основі часнику створено ряд лікарських препаратів, що застосовуються для профілактики і лікування гіпертонічної хвороби та атеросклерозу, зміцнення імунної системи, уповільнення процесів старіння організму. Встановлено, що часник перешкоджає розвитку гнильних процесів в кишечнику, пригнічує бродіння (при колітах і атонії кишечника), усуває дисбактеріоз, вбиває гельмінтів. Часник використовується в народній косметології як засіб від бородавок, різних лишаїв, грибків, фурункулів і звичайних прищів.
Часник не рекомендується вживати людям, які страждають шлунково-кишковими і нирковими захворюваннями, жовчнокам'яною хворобою, гемороєм, гострими порушеннями серцевої діяльності, а також жінкам у період вагітності та грудного вигодовування.