Кількість
|
Вартість
|
||
|
Полуниця ананасна, Pineberry
Полуниця ананасна (Pineberry – від англ. Pine – ананас, berry - ягода) - це сорт білої полуниці з червоним насінням насправді є найстарішим сортом. Мало кому відомо, але спочатку було два сорти полуниці - в Південній Америці білий і червоний в Північній Америці (відомий як сорт Скарлет). Спонтанні результати схрещування білої чилійської полуниці і північноамериканського сорту Скарлет є основним матеріалом для всіх поширених сортів полуниці, що ми маємо сьогодні. Таким чином, ці ягоди є результатом звичайного схрещування, а не генної інженерії, як стверджують деякі джерела.
За розміром ананасна полуниця набагато менша, ніж червона, яку ми звикли бачити сьогодні. Окрім білої м'якоті, шипованої червоним насінням, цей сорт має яскравий смак ананасу, який точно не розчарує. Під час дозрівання, ягоди ананасної полуниці змінюють колір від зеленого до білого. Сигналом остаточної стиглості є поява темно-червоного насіння.
Ананасна полуниця культивована в 2003 році голландськими фермерами, які зберегли цей зникаючий вид від вимирання. Після шести років догляду і ретельного селекції, врожайність та якість були покращені для комерційного вирощування. Низька доступність в продажі ананасної полуниці пояснюється невеликими масштабами вирощування в тепличних господарствах, що обумовлено невеликим розміром самих ягід (менше 2,5 см) і, відповідно, низькою рентабельністю.
Як смакувати: полуниця відмінно поєднується з безліччю десертів: морозивом, йогуртами, а також слугує відмінною прикрасою на святковому столі.
Як зберігати: полуниця має короткий термін придатності, це ніжна ягода, що швидко псується. Ягоди будуть залишатися свіжими, якщо будете зберігати їх не більше, ніж на тиждень в холодному місці, оптимальна температура зберігання полуниці від 0 до +2ºC.
Корисні властивості: біла полуниця рекомендується для людей, які страждають на алергію на ці ягоди. Відсутність в ній білка Fragaria allergen A1, який, на думку дослідників, є основним алергеном, дозволяє людині з алергією споживати ці ягоди без негативних ефектів і алергічних реакцій.