Кількість
|
Вартість
|
||
|
Біла морква
Біла морква є різновидом відомого нам коренеплоду. Білий колір цього сорту моркви обумовлений відсутністю фарбувальних пігментів. Біла морква має щільну і соковиту серцевину, гладку і м'ясисту поверхню. Овоч 10-15 см завдовжки.
Білий морква на смак хрустка і солодка, в ній багато соку. Також плоди, завдяки вмісту в них ефірних масел, мають приємний аромат.
Як смакувати: овоч можна вживати як в свіжому вигляді, що дозволяє зберігати всі поживні речовини і вітаміни, доступні в ньому, так і піддавати кулінарній обробці (варити,тушкувати, готувати на пару або смажити). Особливо вигідно смак білої моркви проявляється в поєднанні зі сметаною, майонезом, медом, гірчицею, оливковою олією або кленовим сиропом. Також білу моркву вживають разом з томатами, ріпчастою цибулею, бобовими культурами, буряком і навіть з деякими цитрусовими (лимон або апельсин), а із бадилля готують чай. У багатьох кухнях світу дуже популярні страви з білої моркви з грибами, беконом або яловичиною. Відомо також, що справжній узбецький плов готується з білої моркви.
Як зберігати: необхідно зберігати при температурі від +2 до +10°С.
Корисні властивості: корисні властивості плодів дозволяють застосовувати їх в медицині. Біла морква має багато корисних властивостей і низьку калорійність. В її складі багато вітамінів групи В, а також ретинол, ніацин і геранол, який має антибактеріальний ефект. Біла морква містить мікроелементи, такі як алюміній, йод, ванадій, кобальт, бор, залізо, фтор, мідь, цинк, нікель. Корисні властивості овоча дозволяють використовувати його для очищення крові і нормалізації серцево-судинної системи. Білу моркву рекомендується вживати при захворюваннях шлунково-кишкового тракту. Доведено, що сік цього овоча сприяє нормалізації травлення і покращення апетиту. У вигляді відвару, біла морква є відмінним знеболюючим і сечогінним засобом.