Кількість
|
Вартість
|
||
|
Абрикос, Аpricot
Родом абрикос з Китаю, де він був відомий ще за 2-3 тисячі років до нашої ери.
Плоди абрикоса - середнього розміру продовгувато-приплющені ягоди, в залежності від сорту від 2 до 4 см в діаметрі, з твердою великою кісткою всередині. Залежно від сорту, колір абрикосу може бути від блідо-жовтого до соковитого помаранчевого з червоними прожилками і цятками.
Як зберігати абрикос?
Зберігати абрикоси необхідно в холодильнику.
Користь абрикосу
Дієтологи в усьому світі погоджуються, що абрикос має винятково сприятливий вплив на травлення і процеси травлення в нашому організмі. Щоденне споживання тільки 100 грам м'якоті абрикосових плодів забезпечить вам регулярне випорожнення і надовго позбавить від газів в кишківнику. Вживання в їжу продуктів, багатих на калій, таких як абрикоси знижує високий кров'яний тиск і знижує ризик інсульту. Калій необхідний для м'язової сили, незамінний для клітинного метаболізму і нормального функціонування нервової і серцево-судинної систем. До речі, плоди цієї рослини рекомендуються для споживання в якості дієтичного раціону, щоб допомогти вашому організму "очищати" від шлаків.
Абрикоси не слід використовувати під час запальних захворювань печінки (гепатиту) та гіпотиреозі - зниженій функції щитовидної залози. Каротин (провітамін А), що міститься в абрикосах, в цих випадках не перетравлюється і більш доцільно призначати таким хворим вітамін А в чистому вигляді. Цукровий діабет - ще одна з причин, чому необхідно повністю відмовитися від насолоди їсти абрикоси - їх м'якоть і сік містять велику кількість цукру (точніше-сахарози), що неприпустимо для діабетиків.